iPhone Xs are o baterie ciudată: cum arată telefonul dezasamblat
Odată cu primele exemplare de iPhone Xs care au fost livrate către cumpărători, au apărut pe internet o serie de detalii tehnice care nu au fost disponibile până acum, inclusiv particularități care țin de construcția interioară a aparatului.
iPhone Xs a ajuns la primii clienți și, în mod previzibil, unii dintre ei abia au așteptat să-l demonteze ca la puzzle de dragul vizualizărilor pe YouTube. În acest caz particular, se pare că nu au fost cei de la iFixit primii cu un astfel de clip, ci echipa din spatele canalului de YouTube FixjeiPhone.
Clipul integral poate fi redat mai jos, dar sunt câteva modificări interesante pe care merită să insistăm. În primul rând, deși construcția pare să fie foarte similară cu cea a modelului iPhone X de acum un an, există foarte multe diferențe la interior.
Mai mult decât atât, pare semnificativ mai greu de dezasamblat.
Motivul principal din spatele acestei situații constă în sigiliile suplimentare menite să sporească rezistența la apă. Din câte se pare, au fost mai multe persoane care s-au plâns de faptul că iPhone X nu se pretează pentru utilizarea în piscină sau mare atât de mult pe cât ai crede.
Conform specificațiilor oficiale, iPhone Xs ar trebui să reziste 30 de minute la 2 metri adâncime în apă proaspătă, pentru că este certificat IP68. Este foarte importantă mențiunea de apă proaspătă, pentru că s-ar putea să întâmpini niște probleme majore dacă faci același experimente în mare, unde apa este sărată, iar garanția nu-ți va acoperi reparația. Vechile iPhone-uri erau certificate IP67 și rezistau 30 de minute la o adâncime de un metru.
Pentru prima oară, Apple a apelat la o baterie sub forma literei L. Vizual, se apropie de formatul folosit la iPhone X, doar atunci era vorba de doi acumulatori care lucrau în tandem. Pentru iPhone Xs, cele două baterii au fost comasate. Procesul de unire s-a reflectat în scăderea infimă a numărului de la miliamperi oră, de la 2716 mAh la X până la 2658 mAh la Xs. Cu toate acestea, Apple promite că noile iPhone-uri vor avea o autonomie un pic mai mare, datorită chipset-ului Apple A12 Bionic construit cu un proces de fabricație pe 7 nanometri.